• Hjem  / 
 • Kabel-TV
 •  /  Spar Yousee tekniker antenne gebyret – sådan gør du det selv

Spar Yousee tekniker antenne gebyret – sådan gør du det selv

Jeg elsker Yousee på mange måder.

De har de seneste år formået at forny sig med musik gennem Yousee Play, serier gennem HBO og TV&Film, med mulighed for at gå tilbage i tiden på deres apps.

Yousee har altid haft den bedste sammensætning af kanaler, da de som de eneste i mange år, formåede at få kanaler fra både Canal Digital og Viasat – de to store kanaludbydere i Danmark.

Deres kundeservice har aldrig været fantastisk – men de har været flinke til at hjælpe og give kompensation ved fejl.

yousee tekniker gebyr

Forhistorie

Jeg skal nok gøre det kort og komme frem til hvordan du selv tjekker din installation så du kan spare Yousee tekniker gebyret!

Jeg talte for nylig talte med en sælger hos Yousee der gav et godt tilbud på overflytning til “bland selv”. Jeg skulle ikke betale den sædvanlige oprettelse og fik både boks, kort + kortlæser med. Top dollar!

Problemet var bare, at der ikke var overensstemmelse mellem det sælgeren fortalte og det leverede.

Så jeg ville fortryde ordren – hvilket ikke er så let som det lyder. Umiddelbart fik jeg annulleret ordren – men jeg mistede også en stor portion af mine kanaler.

Yousee kan ikke se de har haft en tekniker ude for at skifte pakke – så de ved ikke om fejlen ligger hos dem eller mig.

De vil derfor sende en tekniker ud (behøver jeg nævne at jeg så skal være hjemme fra arbejde?) – for at undersøge installationen hos mig. Er det min fejl skal jeg betale et gebyr, er det deres er det gratis.

Mig: Jamen… Vi er vel enige om at det virkede før jeg talte med jeres sælger – jeg har ikke gjort noget i mellemtiden – og nu virker det ikke?

Yousee: Højst sandsynlig – men du skal være hjemme og jeg skal informere dig om at du kan blive faktureret for egen fejl.

Der sagde jeg så pænt nej tak – og besluttede mig for at lave denne guide til dig, der måtte stå i samme dilemma – og gerne vil vide hvordan du selv kan undersøge dit antennesignal fra Yousee.

Det er meget billigt selv at gøre – og koster fra 5,95 kr. (+ porto).

Sådan tjekker du selv signalet fra Yousee

Yousee manden vil altid tjekke signalet fra det første indgangsstik / deres afleveringspunkt. Ligger fejlen efter dette punkt skal du betale for fejlretning. Jeg kan godt følge Yousee ikke vil dække længere end dette punkt – om end det gør det hamrende besværligt når man har en eksisterende installation – der går meget længere end den første antennedåse!

Jeg ved allerede nu at min antenneinstallation ikke er perfekt – således har jeg f.eks. indstråling på mine kabler fra mobilt bredbånd “4G” – hvilket jeg ved er noget som Yousee manden ville pointere – det har dog intet med at der mangler signal at gøre.

Denne dims til 5,95 kr. er nok til at teste det for mig:

f-con til coax han

Og hvad er så det?

Det er en antenneadapter, der tager det typiske fordelingsmåde (f-connector) og laver det om til et helt almindeligt antennestik.

Jeg gjorde det jeg tog hovedkablet fra Yousee og koblede til denne lille enhed, hvorved jeg får det helt rene signal uden forstyrrelser fra eget anlæg.

Det krævede det lidt flytning af tv installationen under testperioden fra den faste plads til indgangsstikket 🙂

Mit problem var følgende billede på kanaler i fuldpakken:

For at være helt sikker foretog jeg en ny kanalsøgning på fjernsynet mens det var koblet til det “rene” signal.

kanalsøgning philips yousee

Der var fortsat fint signal igennem.

 DR signalstyrke på Philips

Hermed kan jeg konkludere at der fortsat mangler kanaler helt ude ved det rene stik og at Yousee derfor formentlig ikke har fået registreret at teknikeren har været her. Det er en menneskelig fejl og for så vidt ok – det kan ske!

Min kamp kommer så nu til at gå på at få Yousee ud og “tænde dip switchen til fuld pakke” – uden at jeg skal være hjemme. Jeg har jo netop konstateret at kanalerne ikke er der på det rene signal – så hvorfor skal de ind i lejligheden? Og hvorfor skal det tage så lang tid at komme?

Og hvad får jeg i kompensation for al den tid jeg har brugt på telefon, fejlinformering og egen test?

Jeg forventer ikke det helt store…

Konklusion – sådan sparer du 495 kr. + en halv times arbejdsløn

Jeg håber du har kunnet bruge mit tip til at spare et tekniker besøg fra Yousee. Som du kan se behøver det ikke at være dyrt. Har du ikke mulighed for at få det helt rene signal så tag signalet så tidligt som mulig og sørg for at koble resten af antenneinstallationen fra. Min dims er købt hos kabelmix –  en af de billigste steder jeg kunne finde.

Har du et godt signal på det indledende stik, men ikke de efterfølgende skal du i gang med at tjekke dine kabler, kabeldåser og formentlig have en forstærker på. Det kan du læse mere om her.

7kommentarer
admin - oktober 14, 2015

Her – en lille uge efter min artikel – er der fortsat ikke sket noget.
Jeg har efter et opkald til Yousee fået bekræftet at der ikke skulle være fejl fra min side og at han derfor ville booke et teknikerbesøg, som jeg naturligvis ikke skulle betale for – tjek!

Jeg fik en sms om at jeg ville blive kontaktet inden 2 hverdage.

Det skete ikke 🙂

Jeg kontaktede derfor Yousee dagen efter som godt kunne se det var for dårligt og han fik mit navn og nummer og ville dagen efter lidt over 10 kontakte mig efter han havde talt med deres “backoffice” – det skete heller ikke!

I dag har jeg så igen talt med en ny medarbejder – der beklagede jeg ikke var blevet kontaktet som lovet – Han vil i morgen tage fat i deres backoffice, for at rykke for en tekniker – men kunne ikke fortælle hvornår jeg bliver kontaktet – så det er bare super!

Svar
Jens - januar 30, 2016

hej jeg har købt en harddiskoptager men kan ikke finde DR1 det på sender i ikke i DIGITALT eller hvad for alt andet kan jeg godt finde på den

det er en
LG 3D Blu-ray-afspiller og HDD-optager HR933N

Svar
admin - februar 6, 2016

Hej Jens,

Jo DR1 sendes digitalt. Det kan være dit signal, der ikke er stærkt nok.

Mvh

Anders

Svar
Rasmus - november 5, 2016

Hej
har købt en Maximum S907 HD dvb-c boks yousee godkendt
men den kan ikke indlæse kanalerne fordi signalet ikke er 100 % men
kun 90-95% , hvad gøre jeg ? Min gamle boks en bluetinum kan godt køre
med mindre end 100%
vh Rasmus

Svar
  admin - november 6, 2016

  Hej Rasmus,
  Er det på det første stik i installationen? (Det rene Yousee stik).
  Hvis ja – så ville jeg kontakte Yousee med henblik på gratis udbedring af signalet. Er det senere i installationen – er du nødsaget til at få en antenneforstærker på. Der er stor forskel på hvor følsomme tuneren er i de forskellige apparater – jeg har selv samme problematik med et enkelt fjernsyn – som er væsentligt mere følsomt end de andre jeg har.
  Mvh Anders

  Svar
Ivan - maj 25, 2017

Hej! Tak for en fed hjemmeside med masser af god information.

Jeg har et spørgsmål, som jeg håber I kan hjælpe med! Jeg kan ikke umiddelbart finde nogen kontaktinfo på siden, så håber det bliver set her.

Jeg har købt et nyt, mindre fladskærmstv til min mor. Hun er dement, så det var mest for at hun kunne tænde for DR1 og få lidt underholdning/stemning. Men det var ikke muligt at finde nogen kanaler, uanset hvordan jeg søgte.

Plejehjemmet forklarede, at jeg skulle ringe til yousee, fordi de skal “åbne signalet”, men mere kunne personalet ikke sige. Yousee siger så, at de skal åbne signalet for at hun kan se kanaler. Derefter skal hun betale 250 kr om måneden for at modtage DR og de andre licenskanaler. Det er alt for mange penge, taget min mors behov i betragtning.

Vil jeg kunne gå udenom yousee ved at købe en antenne som beskrevet her http://www.tv-pakke.dk/107/hvilken-antenne-til-almindelige-kanaler-dr-tv2-dvb-t/
… eller er min mor bundet til at betale til yousee for at se DR, fordi de skal “åbne signalet”? Håber det giver mening og at I kan svare! Jeg vil gerne donere/støtte, hvis det kan føre til at få løst problemet! Men jeg undgår helst at investere i antenne mm., da jeg allerede har “spildt” en del penge på at købe et fjernsyn til hende – i tilfælde af hun stadig ikke ville kunne modtage signal.

Mange tak og venlige hilsner.

Svar
  admin - maj 25, 2017

  Hej Ivan,
  Medmindre der er påtvunget tilslutning (det er der sjældent) – så behøver du ikke få Yousee til at åbne op for signalet – men kan i stedet nøjes med en digital antenne – hvormed du kan modtage gratis kanalerne (DR, DR2, DR3, DR K, DR Ultra og DR Ramasjang). Om du kan få kraftigt nok signal – er meget individuelt – køb derfor gerne over nettet – så du er sikker på der er returret, såfremt antennen skulle vise sig ikke at være kraftig nok – f.eks én af antennerne i det blogindlæg du selv linker til. Du kan se DRs dækningskort her: http://www.dr.dk/hjaelp/tv. Det er desværre ikke muligt (uden ulovligheder) at få kanalerne ind fra Yousee uden om dem. Lad mig gerne vide hvordan du får det løst.
  Mvh Anders

  Svar
Klik her for at tilføje en kommentar

Skriv en kommentar:


GÅ IKKE GLIP AF DETTE!

FÅ 1 MÅNEDS ADGANG

Viaplay logo 2
 • Viaplay er kåret bedst i test i Ekstra Bladet, M! og Søndagsavisen
 • Du kan downloade materialet og se uden internetforbindelse
 • Fuld adgang til Film Serier og Børne tv for 0 kr. 
x