Hvilken antenne til almindelige kanaler DR og TV2

Det kan gøres til en raketvidenskab hvilken antenne du skal bruge til at se de medielicens dækkede kanaler – DR, DR2, DR 3, DR K, DR Ramasjang, DR K og DR Ultra gennem det nye digitale signal (DVB-T).

Antenne til dogotalt tv

I praksis er det dog ikke sværere end at du næsten i hele landet kan nøjes med en helt almindelig eller en af de små nye smarte antenner.

Sådan finder du ud af hvilken antenne du kan bruge:

dr.dk kan du se hvor godt dit antennesignal er der hvor du bor. I næsten hele Danmark kan du modtage signal via antenne med en udendørs antenne. I nogle dele af Danmark kan du nøjes med en indendørs antenne, da der er rigeligt med signal på senderen. En indendørs antenne har oftere udfald end en udendørs.

Er der forskel på antennerne?

Det helt korte svar på dette – er ja. Det vigtigste er at antennen peger i den retning du vil have signal fra. Det kan du også se på dækningskortet fra DR. Jo større en fysisk antenne du har – jo bedre. Du kan være uheldig og befinde dig i en “lomme” hvor der ikke er signal – så prøv evt. at hæve/sænke antennen med 1 meters penge hvis du ikke får noget signal overhovedet.

Det er blevet meget populært med de små antenner. Det kan også sagtens være de kan være gode nok. De kan være bedre end almindelige antenner, da de får forstærkning gennem antennekablet fra dit TV eller receiver – omvendt har de ikke den samme fylde som en stor 14 eller 21 element antenne. Til gengæld slipper du for fugleklatter på taget! Køber du online har du altid mulighed for at returnere varen hvis den ikke virker som ventet.

De mest populære antenner

Der findes som udgangspunkt 2 typer jeg vil anbefale i dag

Udendørs antenne
199 kr.
Til udendørs (og indendørs) brug
Kan få strøm gennem antennekablet
Med kabel
Med strømforsyning
Med beslag/monteringssæt
 
Indendørs antenne
159 kr.
Til indendørs brug
Godt signal
Med kabel
Med strømforsyning
 
 

Skal jeg have et delefilter?

Antenner var før i tiden væsentligt mere kompliceret. I dag kan du  nøjes med et enkelt antennekabel ind til dit fordelingpunkt, hvorefter du enten i stjerne (bedst) eller i sløjfe system (anbefales ikke længere) kan fordele signalet.

Hvad hvis jeg gerne vil have flere kanaler?

Hvis du gerne vil have flere kanaler og stadig gerne vil bruge din antenne til at modtage kanalerne er der ingen vej udenom Boxer. De er den eneste leverandør af TV gennem din antenne. Det er ofte ikke den billigste løsning, men den er relativ nem og har du et nyere tv kan du for en relativ lav omkostning pr. fjernsyn få et modul der gør du kan bruge boxer kort.

Skal du alligevel have internet vil jeg anbefale dig at kigge nærmere på Telia. Jeg har rost dem i flere anmeldelser og du får ikke en billigere løsning for basis pakken. Det koster således 269 kr. om måneden for deres tv-pakke og internet med op til 50 mbit,.m. Det er en no brainer.

Kan du droppe antenne helt?

Ja – det kan du – men det kræver du har en internetforbindelse, kabel-tv eller parabol. Så vil du kunne modtage de samme kanaler som du modtager via antenne – dog til en månedlig pris, der afhænger af hvilken tv-pakke som du vælger hos den udbyder du vælger. Én af de absolut billigste på markedet er Telia – hvis du også skal have bredbånd.

Telia koster 269 kr. om måneden for 50 mbit bredbånd og 17 tv kanaler (de opsiger automatisk dit gamle abonnement). Du kan også få op til 48 kanaler.

Hvilket tv skal du bruge?

Har du en nyere fladskærm (købt ca. siden start 2012) kan du automatisk tage alle kanalerne via en af ovenstående antenner. Det vigtige er at det har mulighed for at tage DVB-T signalet og har mulighed for at vise MPEG4.

Er dette på plads vil du i dag kunne modtage alle digitale kanaler.

Har du spørgsmål – så stil dem nedenfor – så skal jeg besvare på bedst mulig måde!

97comments

Kommenter artiklen!


GÅ IKKE GLIP AF DETTE!

FÅ 14 DAGES ADGANG

Viaplay logo 2
  • Viaplay er kåret bedst i test i Ekstra Bladet, M! og Søndagsavisen
  • Du kan downloade materialet og se uden internetforbindelse
  • Fuld adgang til Film Serier og Børne tv for 0 kr. 
x