Hvilken antenne til GRATIS kanaler hos DR (og TV2)

Det kan gøres til en raketvidenskab hvilken antenne du skal bruge til at se de medielicens dækkede kanaler – DR1, DR2, samt DR Ramasjang gennem det nye digitale signal (DVB-T2).

Antenne til dogotalt tv

I praksis er det dog ikke sværere end at du næsten i hele landet kan nøjes med en helt almindelig eller en af de små nye smarte antenner.

Sådan finder du ud af hvilken antenne du kan bruge:

dr.dk kan du se hvor godt dit antennesignal er der hvor du bor. I næsten hele Danmark kan du modtage signal via antenne med en udendørs antenne. I nogle dele af Danmark kan du nøjes med en indendørs antenne, da der er rigeligt med signal på senderen. En indendørs antenne har oftere udfald end en udendørs.

Er der forskel på antennerne?

Det helt korte svar på dette – er ja. Det vigtigste er at antennen peger i den retning du vil have signal fra. Det kan du også se på dækningskortet fra DR. Jo større en fysisk antenne du har – jo bedre. Du kan være uheldig og befinde dig i en “lomme” hvor der ikke er signal – så prøv evt. at hæve/sænke antennen med 1 meters penge hvis du ikke får noget signal overhovedet.

Det er blevet meget populært med de små antenner. Det kan også sagtens være de kan være gode nok.

De kan være bedre end almindelige antenner, da de får forstærkning gennem antennekablet fra dit TV – omvendt har de ikke den samme fylde som en stor 14 eller 21 element antenne. Til gengæld slipper du for fugleklatter på taget! Køber du online har du altid mulighed for at returnere varen hvis den ikke virker som ventet.

De mest populære antenner

Der findes som udgangspunkt 2 typer jeg vil anbefale i dag. Begge går under kategorien: stueantenne

Udendørs antenne
514 kr.
Til udendørs (og indendørs) brug
God kvalitet
Kan få strøm gennem antennekablet
Med beslag/monteringssæt
 
Indendørs antenne
189 kr.
Til indendørs brug
Med kabel
Kan få strøm gennem antennekablet
 
 

Skal jeg have et delefilter?

Antenner var før i tiden væsentligt mere kompliceret. I dag kan du  nøjes med et enkelt antennekabel ind til dit fordelingspunkt, hvorefter du enten i stjerne (bedst) eller i sløjfe system (anbefales ikke længere) kan fordele signalet hvis du har flere fjernsyn. Har du kun ét fjernsyn tager du bare antennekablet direkte i fjernsynet!

Hvad hvis jeg gerne vil have flere kanaler?

Hvis du gerne vil have flere kanaler end bare DR (F.eks. TV2) og stadig gerne vil bruge din antenne til at modtage kanalerne er der ingen vej udenom Nordlys (også kendt som Boxer). De er den eneste leverandør af TV2 gennem din antenne. Det er nemt og har du et nyere tv sætter du bare kortet i fra dem (husk i deres bestillingsproces at tilvælge tv-modul).

Nordlys tilbyder også at du får bredbånd gennem dem, således at du kan samle det hele hos én udbyder, herunder også at du kan samle flere streamingtjenester hos dem.

Kan du droppe antenne helt?

Ja – det kan du – men det kræver du har en internetforbindelse, kabel-tv eller parabol. Så vil du kunne modtage de samme kanaler som du modtager via antenne – dog til en månedlig pris, der afhænger af hvilken tv-pakke som du vælger hos den udbyder du vælger.

Der er også en mulighed med streaming – her kan du f.eks. få adgang til mange af Viasats programmer gennem Viaplay

Hvilket tv skal du bruge?

Har du en nyere fladskærm (sålænge den er nyere end 2014) kan du automatisk tage alle kanalerne via en af ovenstående antenner. Det vigtige er at det har mulighed for at tage DVB-T2 signal og har mulighed for at vise MPEG4. Og det kan det (uden at du behøver tjekke op på det) hvis du har købt et nyere fjernsyn.

Er dette på plads vil du i dag kunne modtage alle digitale kanaler.

LÆS OGSÅ: Kan jeg bruge mit gamle tv til digital tv

Har du spørgsmål – så stil dem nedenfor – så skal jeg besvare på bedst mulig måde!

Opsummering
Hvilken antenne til GRATIS kanaler hos DR og TV2 ⇒ DVB-T2
Artikel
Hvilken antenne til GRATIS kanaler hos DR og TV2 ⇒ DVB-T2
Beskrivelse
Se her hvilken antenne du skal bruge for at se gratis tv kanaler. Skal du bruge en udendørs antenne eller stueantenne? Se hvordan du får flere kanaler!
Anmeldt af
Udgivet af
TV-PAKKE.DK
Logo
113comments

Kommenter artiklen!