Yousee plus boks anmeldelse og test

Jeg har fået fingrende i den efterhånden aldrende boks fra Yousee (Samsung SMT H-3126) som jeg har haft til test. Læs her hvad du får for de 99 kr. Om måneden som boksen koster – hvad kan den og er det noget du skal investere i?

Yousee boks med samsung remote

Hvordan får du fat i boksen

Det nemmeste er at gå ind på yousee og bestille Yousee Plus, men du kan også sagtens ringe til Yousee eller tage forbi din lokale TDC biks.Trods adskillelsen af TDC og Yousee kan du stadig få udleveret Nogle yousee produkter hos TDC, herunder Yousee plus boksen – men al support foregår gennem Yousee.

yousee plus pakke

Du får både en boks og et programkort. Enten samtidig med købet eller få dage efter vil du få et bred med en PIN kode som du skal bruge hvis du vil se film eller serier med boksen.

Hvad er der i kassen?

Der er alt hvad du har behov for i tilslutning i kassen. Har du et ældre fjernsyn er der et Scart kabel til tilslutning, men ellers er der en quickguide, brugervejledning, fjernbetjening inkl. Batterier, HDMI kabel, antennekabel og en trådløs netværks dongle hvis du ikke kan tilslutte boksen med kabel.

Yousee pakke plus indhold

Antenne kablet kan du bruge til at erstatte dit eksisterende hvis du eksempelvis ikke har et skærmet kabel i forvejen, og ellers kan du bruge det til at loope signalet fra boksen tilbage til dit fjernsyn, så du fortsat kan benytte dit eksisterende tvs tuner.

Installation og konfiguration af boksen

Det er faktisk ret lige til. Sæt boksen til strøm og sæt antennekabel samt netværkskabel i. Sæt kortet fra Yousee i bagpå med de grønne pile opad, sæt batteriet i fjernbetjeningen og tænd for boksen på hovedafbryderen bag på boksen. Hvorfor Yousee/Samsung har valgt at sætte en hovedafbryder på ved jeg ikke, men Yousee må få en del supportopkald lydende på ”Jeres boks vil ikke tænde – der er strøm på”.

Yousee Plus kort

Tænd for boksen på fjernebetjeningen og den vil starte op med et boot på fronten, efterfulgt af load, efterfulgt af klokkeslet. Herefter præsenteres du for opsætning af boksen på din tv-skærm. Tryk ”OK”. Der scannes efter kanaler og i skrivende stund finder den 284 kanaler – tryk ”OK”. Herefter tester den betværk, tv-signal, internet tilslutning, ledig plads og software version.

 

Test af indstillinger Yousee boks

Jeg fik af vide at mit signal var for stærkt – godt at vide så jeg kan justere forstærkningen af mit signal via den antenneforstærker jeg har koblet på.

Brug af Yousee boksen

Funktionerne er umiddelbart ret intuitive og almindelig daglig brug er let. Med Yousee Plus får du adgang til optag, spol og pause, Start Forfra, TV arkiv, lejefilm, Plus Film og Plus serier. Jo mere funktionalitet der er i boksen, des mere kompliceret bliver den desværre også at finde ud af. Navigationen er relativt intuitiv, men du skal bruge noget tid på at mestre det 100%. Det er tydeligt at se hvad for noget materiale der er gratis som en del af dit Yousee plus abonnement og hvad der koster penge. Basis funktioner som det at skifte kanal og se tekst-tv synes jeg fungerer en anelse langsomt. Vær opmærksom på at der sidder en blæser i boksen, der en sjælden gang imellem går i gang i nogle få sekunder. Jeg er ikke generet af det, men for nogen kan det forekomme irriterende.

Funktionerne i detaljer

Start forfra, pause og spole.

Pause funktion Yousee Plus boksen

Det fungerer utroligt nemt at pause og spole i udsendelserne. Der er dog 2 ting, der kan være en anelse irriterende: 1. Der er lige 1 sekunds pause før lyd og billede bliver synkroniseret når man spoler. 2. Ved start forfra er det ikke muligt at spole i optagelsen. Det kunne ellers være fedt at starte programmet forfra for så at springe reklamer og lignende over.

Tekst-tv

Tekst-tv Yousee Plus boksen

Tekst tv er stadig brugt af ca. 30% af befolkningen og jeg er efterhånden vant til at der intet ventetid er på tekst-tv. Derfor er det en anelse frustrerende at der kan være kort ventetid før tv-guiden eller nyhederne strømmer frem efter man har tastet 302 eller 111. De færreste vil dog opleve det som en væsentlig fejl. Enten kan tekst-tv være med sort baggrund eller gennemsigtig.

Guiden

tv guide Yousee plus boksen

Guiden er supernem at bruge – det er nemt at programmere optagelser og se yderligere info om programmer der er nu og resten af aftenen. Der er tilmed let at optage en hel programserie, såfremt man f.eks. gerne vil optage alle afsnit af paradise hotel eller lignende.

Optagelser

Optaget TV Yousee plus boks

Dine optagelser lægger sig ét samlet sted hvor du kan soretere efter dato, titel eller genre samt tilføjge optagelser eller se planlagte optagelser. Du kan også indstille de enkelte programmer til at slette efter et bestemt tidsrum, hvis du gerne vil gøre plads til flere optagelser på boksen.

Arkiv knappen

Arkiv knappen giver dig adgang til en række arkiver med TV.

Arkiv knappen Yousee Plus

TV arkiv guiden giver dig et overblik over sidste uges tv fra DR1, DR2, D#3, DR K, DR Ramasjang, Nickelodeon og Eurosport. Du kan se det enten pr- kanal eller efter genre, opdelt i børn, film, fakta mv. Det fungerer super godt og kvaliteten er i orden. Det eneste ærgelige er at det ikke er alle udsendelser, der er med (f.eks. ofte ikke sports begivenheder) og at det ikke er for alle de kanaler du har i din pakke.

DR TV giver dig adgang til DR’s programindhold et godt stykke tid tilbage. Du kan søge efter programnavn, kanal, nyheder eller genrer.

Cmore giver dig adgang til afspillede film på Cmore hvis ellers dit almidelige tv-abonnement indeholder cmore kanalen.

Nickolodeon giver dig adgang til indhold fra Nickolodeon

Eurosport giver dig adgang til indhold fra Eurosport 1+2

VOD (Video on Demand / film) knappen

VOD knappen Yousee Plus

Trykker du på VOD knappen kommer du til det gode ved at du nu er Yousee Plus kunde. Adgang til en stor del serier og film, der løbende udskiftes, således at der altid er relativt frisk indhold. Der er mulighed for at leje helt nye film for en merpris på 19-49 kr. Pr. Film, men ellers er der en stor række gratis som plus kunde. De findes i 2 kvaliteter HD eller almindelig. Personligt finder jeg den almindelige dårligere end almindelig antennesignal og på grænsen til hvad der er acceptabelt. HD er dog udemærket, selvom heller ikke det skal sammenlignes med eks. En blu-ray film. Kategorierne er Kampagnefilm, Plus Film, Plus Serier, Sidste chance, Hustler erotik, nyheder, Top 10 og et par andre kategorier.

Info knappen

Info knappen Yousee plus boks

Giver dig overblik over filmen og mulighed for at optage eller starte den forfra.

Menu Knappen

Samsung remote til Yousee Plus

Her får du adgang til TV, Youbio, Radio, Plus Film, Plus Serier og indstillinger. Der er ca. 100 serier sammenlagt og lige under 700 film – altså et ret bredt udvalg. Radiokanaler er primært danske og de mest kendte såsom The Voice, Radio 100, Nova FM og DRs radiokanaler.

Det er også under Menu knappen at du finder indstillinger. Jeg vil ikke gennemgå dem alle, men der er et par indstillinger, jeg vil anbefale du tager et kig på:

Favoritliste: Her kan du liste dine favoritprogrammer, således at du får hurtigere adgang og overblik over du kanaler du rent faktisk ser.

Optagelser: Er du træt af at misse de første 2 minutter af udsendelsen ved automatisk optagelse af udsendelser kan du her sætte boksen til at starte eks. 2 minutter før udsendelsen starter. Du kan også forlænge sluttidspunktet, så du er helt sikker på at få afslutningen af filmen med

Visning: Her kan du indstille lysstyrken på frontpanelet på selve boksen, hvor længe info-boksene skal være fremme ved kanalskift og undertekster. En masse små finjusteringer, der gør at du kan få boksen tilpasset præcis som du gerne vil have den.

Sikkerhed: Her kan du låse kanaler med en PIN kode, hvis du ikke ønsker andre skal kunne se dem uden at indtaste en kode.

Lyd: Som standard er boksen indstillet til stereo. Overvej om du vil sætte denne option til auto eller surround.

Nulstil boksen til fabriksindstillinger: Er du kommet til at sætte noget op som du ikke kan finde ud af at fjerne igen, er det under fabriksindstillinger du kan gendanne boksen som da du fik den. Bemærk at alle dine indstillinger bliver fjernet og skal sættes op igen.

Stabilitet

I den måned jeg har testet boksen har jeg ikke oplevet udfald eller frysninger, omend det kan læses på nettet at andre har haft problemer med dette. Boksen er som standard sat til selv at genstarte midt om natten, formentlig for at modvirke denne type fejl.

 

Er det pengene værd?

Yousee plus er det pengene værd

Personligt føler jeg produktet er skruet godt sammen. Har du endnu ikke et Mpeg4 fjernsyn/fladskærm er det helt oplagt at bruge denne boks. Du får en masse funktionerne og er fri for at skulle købe dig en DVB-C boks.

Du skal ligeledes købe boksen hvis du ofter har brug for at starte udsendelser forfra eller gerne vil have adgang til Video on Demand – altså film og serier som en gratis del af dit abonnement. Har du endnu ikke Netflix, Viaplay, HBO eller en af de mange andre streaming tjenester kommer du her rigtig langt af vejen.

Har du f.eks. Netflix i forvejen og et nyere smart-tv vil jeg som udgangspunkt mene at mange af funktionerne i Yousees boks vil kunne erstattes med det fra dit fjernsyns og du slipper for en ekstra boks samt fjernbetjening.

Klik her for at komme til Yousee Plus hos Yousee – det er her du får boksen.

 

2comments

Kommenter artiklen!