• Hjem  / 
  • Hvilket TV?
  •  /  Kan jeg bruge mit gamle tv til at modtage digital tv?

Kan jeg bruge mit gamle tv til at modtage digital tv?

Siden det analoge sendenet er lukket ned er det gået lynhurtigt med salg af fladskærme og det er de færreste derhjemme der fortsat har billedrørs tv. Har du det – så ved du formentlig allerede at du skal bruge en form for ekstern modtager for at modtage dine kanaler. Der er som udgangspunkt 2 typer af modtagere du skal bruge hvis du har enten almindelig tv eller kabel-tv. Har du satellit tv vil du af din udbyder modtage en boks, der kan bruges på både helt gamle billedrørs tv, men også på ældre fladskærms tv der f.eks. kun har MPEG2 modtager.

Gammelt tv

Hvordan finder du ud af hvilke formater dit tv kan modtage?

Du er nødt til at finde manualen til tv’et frem eller finde modelnummeret, der som regel fremgår bag på fjernsynet. Slå herefter modelnummeret op og se om det er MPEG4 kompatibelt. Er det dette skal du finde ud af om det kan modtage dvb-t signaler (til almindelig antenne) eller dvb-c (til kabel-tv). Er dit tv købt i 2014 og frem virker det helt sikkert til både almindelig antenne og kabel-tv.

Modtagere til modtagelse via antenne og kabel-tv

Såfremt du får dit signal via almindelig antenne og du ikke får alle de frit tilgængelige kanaler skal du have dig en ekstern tv-tuner boks (DVB-T boks). Jeg anbefaler en boks, der er forberedt til det nye DVB-t2 signal og Boxer.

Det kunne være denne boks:

DVB-T boks til almindelig antenne

Til modtagelse via kabel-tv vil jeg tage den billigste du kan finde.

F-eks: denne DVB-C boks til kabel-tv

Vær dog opmærksom på at den ikke kan tage kort såfremt du har “bland selv” hos Yousee.

I så fald skal du have en DVB-C boks med kortlæser.

Kan mit gamle TV så bruges til digital TV?

Ja – det kan det. Du skal undersøge om dit eksisterende fjernsyn har et scart eller HDMI stik. Ved du ikke hvordan sådanne et ser ud – kan du finde det her. Hvis ellers du har sådanne et stik, så vil du kunne bruge dit gamle tv sammen med alle udbyderne. Det der sker, er at du får en tv-boks fra de forskellige udbydere som du tilslutter via enten din SCART indgang eller din HDMI indgang.

Hvordan skifter jeg så kanal?
Du vil fremover skulle skifte kanal på den medfølgende fjernbetjening til den boks du får af F.eks Viasat, Canal Digital eller Yousee. Det er ikke svært og du får en lang række funktioner som du ikke havde på din tidligere fjernbetjening.

 

144comments

Kommenter artiklen!


GÅ IKKE GLIP AF DETTE!

FÅ 14 DAGES ADGANG

Viaplay logo 2
  • Viaplay er kåret bedst i test i Ekstra Bladet, M! og Søndagsavisen
  • Du kan downloade materialet og se uden internetforbindelse
  • Fuld adgang til Film Serier og Børne tv for 0 kr. 
x