Bedste tv udbydere i 2013? Pris, kanaler og kundeservice

tv3_logo

2012 var et fantastisk år for den fri konkurrence – og det er kun blevet bedre frem til februar 2013 – da det alle i tv-branchen har ventet på er sket. TV3’s kanaler er langt om længe blevet frigivet til andre platforme end Viasat (+Yousee) og omvendt er Kanal 4 og 5, der er nogle af de mest populære kanaler hos konkollegaen SBS TV (Canal Digital, Yousse, Boxer) blevet frigivet til Viasat. Det betyder mere fri konkurrence, da flere udbydere (herunder også boxer) nu kan levere næsten det samme kanaludbud.

Konkurrencen:

Jeg har taget højde for følgende udbydere i forbindelse med mit valg – nogle bliver gennemgået mere i dybden end andre. Ønskes det uddybet for de enkelte leverandører linker jeg internt til dem der er en anmeldelse af allerede og ellers må du videre på nettet eller trustpilot for at læse mere.

UdbyderTeknologiBesøg udbyder
WaooFiber
Telia TVBredbånd
BoxerAntenne
Fullrate TVBredbånd
World TVBredbånd
YouseeKabel-TV
Canal DigitalSatellit
ViasatSatellit
TDC TVBredbånd
StofaKabel-TV

Kort om udbyderne

Fælles for alle tv-udbyderne er at de leverer en tv-pakke med en eller anden for for kanaludbud til dig. De kører alle med flere forskellige tv-pakker. Når den bedste tv-udbyder for 2013 kåres er det værd at bemærke at du muligvis ikke kan få leveret via denne udbyder, såfremt de ikek har stik eller parabol til den teknologi udbyderen benytter. Derfor listes udbyderne nedenfor – med umiddelbart valg for hver kategori.

Teknologien de leverer tv kanaler til dig på kan deles op i 4 hovedkategorier.

TV via telefonstikket / fiber

TDC TV, Telia TV, Fullrate TV, Waoo og World TV leverer alle bredbånd via enten dit telefonstik eller fiber. Waoo kan kun levere via fiberforbindelser, World TV kan levere uanset hvem du har som bredbåndsudbyder og de resterende kan kun levere 1. såfremt der er mulighed for TV på den central du er tilknyttet, 2. at der er høj nok hastighed (ca. 10 mbit) og 3. at du er kunde hos dem i forvejen.

Baseret på tidligere erfaringer og pris ville jeg ville Fullrate TV.

TV via Kabel-TV

Stofa og Yousee kan primært leveres i tæt befolkede områder. Det leveres både til villakvarterer og lejlighedskomplekser.

Baseret på egne erfaringer ville jeg vælge Yousee.

TV via antenne

Dette er den mest almindelige modtagelsesform, hvor du som basis har adgang til DR’s kanaler og med Boxer kan få adgang til en række ekstra kanaler. Der er ikke nogle konkurrenter på det danske marked for antenne (DVB-T) – dit alternativ er at undævre en decideret tv-pakke og udelukkende benytte de gratis kanaler på digitalt tv.

Tv via parabol (satellit TV)

Viasat og Canal Digital leverer tv til dig via parabol. Det kræver en parabol og set-top boks.

Efter at kanalerne er blevet frigivet til begge parter ville jeg tage den udbyder med det bedste tilbud og eventuelt benytte mig af de kampagner de kører. 

Hvilke faktorer bliver der lagt vægt på ved kåring af den bedste tv-udbyder i 2013?

Når den bedste tv-udbyder skal kåres har vi hos tv-pakke.dk lagt vægt på følgende faktorer:

–          Brugervenlighed af produktet

–          Tillægsservices

–          Fleksibilitet

–          Udbredelsesgrad

–          Kanaludvalg

–          Kundeservice

–          Pris

Brugervenlighed af produktet

Brugervenlighed er ofte overset. De eneste der leverer et produkt, der ikke kræver ekstra kort som udgangspunkt og kan benytte dit eksisterende TV (er dermed denne brugergrænseflade) er Yousee og Stofa (og til dels Stofa). De andre udbydere kræver en tv boks, og en mere eller mindre besværlig installation.

Tillægsservices

Tillægsservices er i de fleste tilfælde forbundet med en merudgift. Nogle af de få undtagelser herfra er web-tv fra Yousee og Stofa, Yousee play og TDC play med adgang til en lang række musiknumre samt Viasat, der giver gratis adgang til Viplay, sålænge du har ”stor danmarks pakken”. Hos Yousee kan du med deres tv-boks (der koster ekstra også få adgang til deres streamingtjeneste Youbio og en lang række funktioner, såsom pause, start forfra og meget andet. På denne del står Yousee og Viasat stærkest.

Fleksibilitet

Yousee og Stofa er de to løsninger, der er nemmest at installere og udvide. Det første stik i huset bliver installeret for dig. Ønsker du flere tv på køber du en antennefordeler og sætter eventuelt en antenneforstærker på. Så kan du se alle kanaler uafhængigt af hinanden og du betaler ikke noget ekstra. Det kunne mange andre udbydere lære noget af – de er dog begrænset af den teknologi de leverer med.

Udbredelsesgrad

Boxer leverer via det helt traditionelle jordnet – DVB-T. Det kan alle husstande modtage, dog med risiko for forringede modtagevilkår. Plus point til Boxer for dette. Parabol er stort og besværligt for almindelige husstande og fiber og kabel-tv er ikke udbredt nok. Telefonkabler har de fleste husstande, det er dog ikke alle, der er tæt nok på en central til at der kan leveres høj nok hastighed til TV.

Kanaludvalg

Dette emne kan diskuteres til uendelighed – gå efter de kanaler du vil se. Yousee kan levere rigtig mange forskellige kanaler (mod merbetaling). I mange år har der været tale om at man frit skal kunne vælge kanaler. Med de nye streamingtjenester er vi helt nede og tale om individuelle programmer – så hvad er fremtiden? Kort fortalt er de mest populære programmer (DR, TV2, TV3) med i langt de fleste pakker hos udbyderne.

Kundeservice

Kundeservice er vigtigt hvis du oplever problermer med dit signal eller har spørgsmål til produktet. Den udbyder, der får den bedste rating på trustpilot er i skrivende stund Canal Digital, efterfulgt af Fullrate. Bemærk at Canal Digital ligesom Fullrate leverer flere typer produkter – og det kan derfor sagtens være at deres tv-del er bedre end karakteren de får, da de måske leverer dårligt på bredbånd eller telefoni. Så læs altid detaljerne i anmeldelserne før du baserer dit valg.

Pris

Prisen afhænger ofte af tv-pakken og kampagner. Det kan derfor ofte godt betale sig at shoppe rundt – såfremt du er forberedt på at skulle sætte dig ind i nye produkter. Skulle jeg vælge ét produkt – skulle det være Boxer, der inklusiv kortafgift kommer til at ligge på ca. 164 kr. Om måneden for den mindste pakke.

Testvinder tv udbyder 2013

Baseret på de eksisterende kampagner og de faktorer jeg lægger vægt på kåres Yousee som den samlede vinder. En række inkluderede ekstra services (såfremt man også har bredbånd hos dem), sotre muligheder for ektra tillægsservices, nemheden i at sætte det op og bruge til flere tv samt kvaliteten af tv-signalet er med til at hive førstepladsen hjem til Yousee i årets tv-udbyder 2013.

Besøg Yousee her!

 

Kommenter artiklen!