Telia TV – TV og bredbånd i én løsning – Danmarks billigste løsning?

Telia var blandt de første til at tilbyde TV via den almindelige telefonlinje, og er derudover en af de største udbydere af telefoni og bredbånd i danmark. Du får 20 mbit bredbånd og en TV startpakke med f.eks. DR, TV2 og en række andre kanaler. Er der ikke nok i deres startpakke – kan du sagtens tilkøbe dig større pakker. Jeg vil dog anbefale du starter med den billigste og derefter finder ud af dit behov.

motorola tv-boks telia

Hvordan fungerer det?

Ligesom enhver anden form for internet får du en router hvor du kan tilslutte din computer mv. Du får derudover en tv-boks som du kan tilslutte til dit tv. Det er forholdsvist simpelt at installere. Det kræver du har enten et HDMI stik eller et SCART stik i dit TV – du kan altså også bruge det sammen med ældre fjernsyn.

Bagside Telia tv-boks

Hvad er der med i pakken?

Alle kabler du skal bruge inkluderet i pakken – både til internet og TV. Du skal altså ikke investere i yderligere selv.

Telia Router med kabler

Hvilken hastighed skal man have?

Telia TV lanceres kun med én hastighed – 20 mbit. Når du ser TV vil der være mellem 2 og 4 mbit mindre hastighed på dit bredbånd til rådighed til andre. Ved du allerede nu at du kun kan trække 4-6 mbit på dit eksisterende bredbåndslinje via tlefonstikket – vil jeg ikke anbefale dig at gå efter en løsning med tv via dit telefonstik.

Hvilke kanaler får jeg med Telia TV?

I basispakken får du 16 TV kanaler – DR1, DR2, DR3, DR Ultra, DR K, Ramasjang, TV2, Regional TV2, SVT1, SVT2, TV4, Kanal 2 Norge, NRK 1, RTL,  ZDF og Folketingskanalen. Du har yderlige mulighed for at tilkøbe andre pakker, således at du f.eks. får kanal 4, kanal5, MTV eller andre kanaler. Læs mere om Telias tv-pakker her.

Kvalitet og funktionalitet

Billedekvaliteten Hos Telia er udemærket. Kanalskift foregår hurtigt og du har mulighed for at pause og spole i udsendelserne (på allerede set materiale). Der er mulighed for at få HBO direkte på boksen.

Telia Tv billede kanalskift

Hvad skal jeg være særligt opmærksom på?

–          Du skal have et tv med enten SCART, HDMI eller component indgang. Kort fortalt, har du et fjernsyn der er købt indenfor de seneste 5 år er det 99% sikkert du har en af disse indgange.

–          Du må max bo ca.3 km fra en bredbåndscentral. Hvis du ikke aner om du gør det kan du undersøge det direkte hos Telia i bestillingsprocessen. Du får det af vide under adresseopslag og du sætter ikke gang i selve bestillingen ved bare at udføre adresseopslaget.

Hvad koster TELIA-TV med 16 digitale kanaler?

Den totale mindstepris for Telia TV i 6 måneder er 1.316 kr. inklusiv oprettelse og forsendelse. Telia TV koster 329 kr. om måneden inklusive 20 mbit bredbåndsforbindelse.  Klik her for at komme direkte til TELIA TV

1comment

Kommenter artiklen!