Test af World TV – den nye spiller på dansk, tysk, fransk og tyrkisk TV!

BEMÆRK! World TV er lukket pr. juli 2015. Bedste alternativ pt. er Telia TV

World TV er den nyeste spiller på markedet for digital tv gennem din internetforbindelse. Med World TV får du mulighed for vælge mellem to hoved tv-pakker og tillægspakker i form af enten tysk tv, fransk tv eller tyrkisk tv. World tv - tv pakke stor og lille

Der er to hovedpakker og tillægspakkerne koster 49 kr. pr. styk. Med World TV beholder du din eksisterende internetudbyder og du kan bruge præcis den du ønsker, sålænge det er en dansk internetudbyder.

Jeg har haft mulighed for at teste produktet fra World TV – nedenfor finder du mine erfaringer fra levering til produkttest.

Modtagelse af produktet

Du modtager en helt anonym kasse, der er pakket ind i bobleplast og dermed fint beskyttet. I den inderste hvide pakke er der heldigvis ikke proppet med manualer, men 2 simple ét sides guides. Den ene omkring tilslutning og eventuel opdatering af software og den anden om hvordan du kommer i gang med at se tv.

Brugerguide til world tv og installation

Guiden til tilslutning synes jeg er en anelse forvirrende. Har du en nyere fladskærm så smid guiden væk – sæt strømkabel, netværkskabel og HDMI kabel til og du er klar. Hele indholdet af kassen ser du nedenfor:

Indholdet og tilbehør world tv tornado boks

Boksen hedder TornadoM55 HD og ser således ud:

Tornado tv boks world tv

Kom godt i gang

Sæt alle kablerne til og sørg for at powerknappen på siden af boksen er tændt. Du vil kort efter opleve at der kommer to grønne dioder på fronten – STAT og NET. Har du dem – ja så er du klar. Startbilledet du vil få kort tid efter du har tændt boksen ser således ud:

Startskærmen på world tv

Her er det du skal have fat i guiden igen (eller læse nedenstående) – den starter IKKE direkte op med tv-programmer. Tryk ”OK” på video -> ”OK” på IP Television og så har du kanallisten. Som du måske allerede har lagt mærke til er hele interfacet på engelsk – ikke et problem for de fleste mennesker men måske nyttigt at vide. Inden for ca. 3 måneder fra dags dato skulle der gerne komme en opdatering – således at boksen starter direkte op i tv – ligesom det kendes fra andre IPTV bokse på markedet. Jeg kan anbefale at man med det samme udfører en software opdatering og eventuelt sætter tiden efterfølgende – da boksen ved levering ikke stod til den rigtige tid.

TV-delen

En af de første ting man lægger mærke til er hurtigt kanalskifte og den relativt hurtige reaktionstid på fjernbetjeningen. Det er en fornøjelse at skifte kanal, da den skifter stort set med det samme – det kunne de fleste fjernsyn koblet til dvb-c (kabel-tv) nettet lære noget af.

Billedekvaliteten er nogenlunde det samme som det du kender fra det analoge signal – dog en anelse mindre kornet. Det er med andre ord en rimelig billedkvalitet, der dog ikke er i nærheden af HD – ligesom ingen af kanalerne, der er med er i HD. Lyden er god – dog uden mulighed for eks. dolby digital.

Billede af world tv der viser billedekvaliteten

Kanalskifte er en anelse ulogisk for mig – pil opad går en kanal tilbage og pil nedad går en kanal op – det er helt sikkert et spørgsmål om tilvænning – men ulogisk – især når man så kommer ind i menuerne hvor det så er ”rigtigt”.

Én af de fede features er ”overlay” /display knappen. Den giver dig mulighed for at have den eksisterende kanal + lyd i baggrunden samtidig med at du kan se hvad der kommer på de andre kanaler (og skifte til dem såfremt du skulle have lyst). PIP visning af world tv, med tv-guide overlay

Det er værd at bemærke at i forhold til Yousee kabel-tv, er udsendelserne ca. 30 sekunder bagud.

Det er svært for mig at sige præcist hvor stor en del af internetforbindelsen der blev trukket – men maksimalt 2.5 mbit. Du burde således kunne bruge det på selv de mindste faste forbindelser på 6 mbit fra eksempelvis Dansk Net.

Andre features

Det virker som om boksen kan en masse andet end kun tv – baseret på menuen og antallet af knapper på fjernbetjeningen. Efter min mening burde man have sløjfet den underste halvdel af knapperne (alle de blå) – de er ikke færdig implementeret og skader mere end det gavner, da man opdager en række features, der slet ikke virker. Med andre ord – hold dig til basis funktionaliteten og en af danmarks billigste tv-pakker, med fokus på udelukkende tv.

Konklusion

World tv er en udfordrer på det danske tv marked, der hidtil har været domineret af medieselskaber som viasat og canal digital. Produktet fra World tv kan helt sikkert konkurrere på prisen og på indholdet.

Det jeg synes der gør løsningen interessant vil være mulighed for tv2 mod en merbetaling i den lille pakke – og det vil gøre den til et rigtig interessant alternativ til boxer – hvor du helt kan undgå antenner (dette er på vej). Derudover er World TV løsningen for dig, der ønsker kanaler fra enten en stor tysk tv pakke, stor fransk tv-pakke eller tyrkisk tv-pakke. Dette kan du ikke nødvendigvis få hos andre udbydere – og her kan du nøjes med den lille tv-pakke med en tillægspakke med tv fra det land du ønsker.

Klik her for at besøge World TV

 

2comments

Kommenter artiklen!