TV 2 Play – Kongen af online tv? STOR anmeldelse!

TV 2 Play, afløseren til Sputnik, var en af de første spillere på markedet med online tv og tv on demand. TV 2 blev i år betalingskanal hvilket har medført at en hel del mennesker har skulle finde alternativer såfremt de fortsat vil se TV 2. En del af disse har fået enten boxer abonnement, parabol eller tv via telefonstikket – men TV 2 Play er også et alternativ for dig, der ønsker TV 2s 5 kanaler direkte samt adgang til en række programmer og produktioner når det passer dig. I denne anmeldelse kigger jeg nærmere på løsningen fra TV 2 Play og om TV 2 fortsat er den dominerende spiller på markedet og om det er de 119 kr. (189 kr. med TV 2 Play Sport) om måneden værd som det koster i skrivende stund. Har du behov for hjælp til TV 2 Play kan du se hvordan du opretter dig som bruger nedenfor.

Bestilling af TV 2 Play:

Bestilling af TV 2 Play foregår på tv2play.dk. Du kan hos TV 2 Play se flere af deres populære programmers første afsnit gratis og de har ofte kampagnekoder, der gør at du kan få gratis adgang i 1-3 måneder. Hold øje med siden her hvor aktuelle kampagnekoder som vi kender til vil være tilgængelige. Bliver du glad for TV 2 Play kan du få adgang fra 119 kr. om måneden. Ønsker du kun adgang til TV 2s hovedkanal, kan der købes et særligt TV 2-abonnement for 19 kr. om måneden.

 

Oprettelse af bruger på TV 2 Play:

På forsiden bliver du mødt med følgende skærmbillede.

forside sputnik

Du får adgang til TV 2 Play ved at klikke på ”KØB PLAY” hvorefter du bliver præsenteret for nedestående:

tv2play abonnement

Om du ønsker almindeligt eller sports abonnement er op til dig – har du en kampagnekode står der på denne side hvordan  du kan bruge den. Hvad du vil vælge er op til dig – det er sporten, der skal afgøre valget. Når du vælger et abonnement gælder det som udgangspunkt for 30 dage og du er ikke bundet til at fortsætte. Dog skal du huske selv at opsige det, det der ellers indtræder et løbende abonnement, der automatisk vil blive fornyet.

Uanset hvad du klikker på vil du efterfølgende blive præsenteret for denne skærm:

Billede 3 sputnik

Har du allerede en bruger på TV 2 Play skal du selvfølgelig benytte denne – men ellers kan/skal du oprette en ny bruger her. Udfyld det brugernavn du ønsker, og indtast din ønskede kode og e-mail adresse og klik derefter ”Næste”, hvorefter du bliver taget til nedenstående betalingsvindue.

Vælg betaling tv2play

Vælg hvordan du ønsker at betale samt klik af i at du accepterer betingelserne og klik næste – du bliver herefter taget til følgende betalingsvindue.

tv2 betaling

Indtast dine kortoplysninger og du skulle nu være oprettet som bruger med abonnement på TV 2 Play.

TV 2 Play Login og overblik:

Du skulle nu gerne have adgang til TV 2 Play og kan logge ind på tv2play.dk i øverst højre hjørne. Indtast dit brugernavn og password og du er på! Siden er genialt nok opbygget i og med du i den øverste navigationslinje har adgang til live tv kanalerne (TV 2, TV 2 NEWS, TV 2 Zulu, TV 2 Charlie og TV 2 FILM), TVdelt og på kategori, Film og alt indhold delt alfabetisk op.

Søger du programmer, der er sendt for nyligt kan du på forsiden gå 8 dage tilbage og se alle programmer, der er tilgængelige online – og mangler du inspiration kan du se top 10 programmer netop nu, formentlig baseret på hvad andre har set. Derudover er der en række kategorier fra midten af siden og ned – hvor du kan se film, serier og aktuelle emner – eksempelvis EM fodboldkampe. Samlet set giver det et super overblik og inspiration til hvad du kan bruge din tid på. Der er dog enkelte ting, der kan være svære at overskue. Vil du f.eks. se station 2 på patrulje – er det meget svært at overskue alle afsnit og sæsoner – for andre med Langt fra Las Vegas er overblikket fint – så det varierer altså lidt.

Når du skal til at afspille din første video så bemærk at du muligvis vil blive præsenteret for at installere Silverlight. Dette er noget afspilningssoftware fra Microsoft, som du sagtens kan installere og som er nødvendigt for at kunne se video gennem TV 2 Play. Det ser ud som nedenstående:

tv2 play silverlight

Det kan godt tage noget tid at installere (2-5 minutter) og min blev hængende ved 99% et stykke tid – men gennemførte fint installationen på windows Vista. Jeg oplevede nogle synkroniseringsfejl mellem tale og bevægelse – så gør du det samme lige efter installation – så forsøg at genstarte din pc.

Kvaliteten af TV 2 Play?

TV 2 sender i 2 forskellige kvaliteter – én kvalitet for deres live kanaler (op til ca. 2.7mbit) og én for deres film og optaget udsendelser (op til 2.1 mbit). Jeg forstår ikke helt hvorfor man har valgt at dele det op i to forskellige kvaliteter – det er især ved film at man ønsker sig den højeste kvalitet mulig. Det positive ved den lavere bitrate/kvalitet er at udsendelserne starter hurtigere og virker ikke umiddelbart ligeså krævende som live tv. TV 2 fortæller at kvaliteten på deres film og optaget udsendelser (on demand tv) er et fokusområde netop nu og at den snart vil noget bedre.

Ved live tv kan det godt tage 3-10 sekunder at skifte kanal hvilket kan være en anelse frustrerende. Du får med andre ord aldrig ”zapper” fornemmelsen. Generelt set er lyd og billedkvalitet udemærket – men ikke så flot som HD udsendelser fra Viaplay eller on demand fra nutv.dk. Jeg havde en anelse udfordringer med synkronisering og hakkende rulletekster på eksempelvis TV 2 News. For mig løste synkronisering mellem tale og bevægelse sig ved skift fra Google Chrome til Internet Explorer – det er altså højst sandsynlig noget i min konfiguration, der forårsager det. Nedenfor finder du et screenshot af henholdsvis On-Demand dokumentar (Film og serier er i samme kvalitet) og Live tv.

On-Demand tv-udsendelse:

Operation x tv2play

I afspiller programmet har du mulighed for at spole i udsendelserne ved brug af tastaturgenveje (piletasterne).

 

Live-tv:

Billede 8 tv link

Som det måske kan ses – står tingene lige dét tydeligere med Livetv – især undertekster. Bemærk at online tv-delen ca. er 2 minutter bagud i forhold til hvis du eksempelvis ser det via Kabel TV.

 

Hvad er kravene?

De fleste gængse pc, mac, iphone,  ipad og Windows Phone kan køre det – men ellers kan du gå i detaljer med de tekniske krav i TV 2 Plays forretningsbetingelser. Af væsentlige ting vil jeg nævne at det er en god íde at have minimum en 4mbit internetforbindelse – og en pc eller mac nyere end ca. 2003-2005. Vær opmærksom på at bruger du mobilt bredbånd har du muligvis en forbrugsgrænse, der kan blive relativt hurtigt brugt. Vi anbefaler derfor en af disse internetudbydere – hvor du ikke vil få problemer uanset hvor meget du bruger TV 2 Play. Du kan bruge TV 2 Play både over trådløst net og kablet – som altid vil du være mest sikker og stabil ved at bruge en kablet forbindelse.

 

Tv-programmer på TV 2 Play:

TV 2 Play har enormt meget materiale og nok til flere måneders underholdning, uanset om man er til Reality, dokumentar, sport eller film. Der er overvægt af danske produktioner, der ligger online hvilket jeg forestiller mig relaterer sig til de rettigheder, der kan opnås for rimelig pris. Dog er eksempelvis den populære ”Desperate Housewives” f.eks. tilgængelig. Den samlede liste over tilgængeligt indhold finder du her for tv-programmer: http://play.TV2.dk/alt/ og her for film: http://play.TV2.dk/film/. Nogle af de mest populære programmer i top 10 i skrivende stund er bl.a Dagens Mand og Operation X.

 

TV 2 Play på mobile enheder:

TV 2 har valgt at fokusere på Apple enheder, Sonys tv platform, windows phone samt pc og mac. Et ret bredt udvalg. Jeg har desværre ikke haft mulighed for at teste de mobile platforme. Interessant er det at de til Windows Phone har udviklet en applikation til TV 2 Play på kun 72 timer! Så mangler vi bare Android – så har jeg mulighed for at lægge et review af dette op.

 

Andet:

Ønsker du at benytte TV 2 Play i udlandet er det muligt at se langt de fleste danske produktioner samt Live tv kanalen TV 2 NEWS. Du kan kun benytte dit abonnement på én enhed af gangen og maksimalt på 3 forskellige enheder inden for 24 timer. Ønsker du at opsige dit abonnement, skal det gøres senest ti dage før periodens udløb.

 

Konklusion:

TV 2 Play leverer en flot og indbydende platform med utroligt meget materiale og 5-7 live kanaler afhængig af dit abonnement. Der er til mange timers underholdning og du har mulighed for at se det på både stationære og mobile enheder. Især Live tv er udmærket kvalitet, om end kanalskift er langsomt. Jeg kunne godt have tænkt mig en bedre kvalitet på on demand udsendelser, især film samt en applikation til android enheder. Om TV 2 Play er kongen af Online TV ved jeg ikke – det kommer helt an på det indhold du gerne vil se. Vil du se Paradise Hotel skal du eks. have Viaplay, Unge Mødre skal du have NUTV – hvorimod Dagens Mand, Hvem vil være Millionær mv. er her på TV 2 Play. Så gør op med dig selv hvad du vil se og husk at benytte dig af at se de første afsnit gratis – så du selv kan vurdere kvaliteten.

Klik her for at komme direkte til TV 2 Play 

Kommenter artiklen!