NUTV – A-Z guide – STOR anmeldelse!

Er det slut med traditionel tv? Langt de fleste tv-kanaler i Danmark tilbyder nu on-demand tv – det vil sige tv når det passer dig. Dette gælder også NUTV, der ejes af SBS TV A/S. De tilbyder primært danske produktioner fra kanalerne kanal 4, kanal 5 og 6’eren. Læs her hvordan du får adgang til NUTV og hvilke af de mest populære programmer som du får adgang til.

Ønsker du adgang til Kanal 4, Kanal 5 og 6’eren direkte på dit tv – skal du have en tv-pakke, der indeholder disse kanaler i pakken. Heldigvis har stort set alle danske tv udbydere mulighed for SBS TVs kanaler.

Læs nedenfor hvordan du kan bestille nutv – eller hop direkte ned til selve anmeldelsen.

Bestilling af NUTV:

Bestilling af NUTV foregår på http://www.nutv.dk. Du kan hos NUTV udelukkende se deres programmer ved køb af et abonnement. Dette kan være 24 timers adgang, der i skrivende stund koster 29 kr. eller du kan vælge den månedlige pakke til 99 kr. pr. måned. Ved 24 timers pakken får du ikke adgang til en række sportsevents – herunder FA Cup, Premier League kampe og danske pokalkampe. I perioden hvor Big Brother evt. kører får du ligeledes ikke adgang til livestreams på dette.

På forsiden bliver du mødt med følgende skærmbillede.

Startside nutv

Du får adgang til nutv ved at klikke ”Køb Nutv” hvorefter du bliver præsenteret for nedestående to muligheder:

Køb adgang nutv

Hvad du vil vælge er op til dig – der er dog ingen tvivl om at du får mest for pengene ved at vælge ”alt på nutv i 30 dage” – det er umuligt at nå alt indholdet du gerne vil se i løbet af 24 timer – omvendt kan et enkeltkøb til 29 kr. måske give dig den sikkerhed du har brug for, for at vide om det at sidde bag ved en computerskærm og se dine favorit tv-programmer er noget for dig. Uanset hvad du vælger er du ikke bundet til at fortsætte. Bemærk dog at tager du de 30 dage, skal du selv opsige abonnementet senest 10 dage før udløb. I praksis kan du gøre det med det samme hvis du ved du kun vil prøve det i 30 dage.

Uanset hvad du klikker på vil du efterfølgende blive præsenteret for denne skærm:

Køb nutv

Klik på Play knappen midt i skærmen for at afspille videoen. Vær opmærksom på at videoen rent faktisk ikke starter – så for mig virker det som et helt overflødig skridt for at få adgang – uanset hvad kommer der herefter et pop-up vindue som nedenstående.

Nutv du skal være oprettet som bruger

Indtast det brugernavn du ønsker (det skal være din e-mail adresse) samt det password du gerne vil bruge til at logge ind på nutv. Hak derefter af i ”jeg accepterer medlemsbetingelserne”.  Og klik opret bruger.

Du bliver herefter sendt hertil, hvor du kan vælge det abonnement du ønsker:

Vælg abonnement

 

Vælg hvordan du vil betale og hak i ”Jeg accepterer købsbetingelserne” og klik på køb.

Hvordan betale nutv

Du bliver herefter taget til betalingsvinduet:

Betalingsvindue

Gennemfør betalingen med dit kort og du har nu adgang til nutv.dk.

I gang med NUTV

Nok om hvordan du får adgang – for det har du forhåbentlig fået nu! Når først du har fået adgang er NUTV’s platform ret overskuelig. Du har navigeringsbjælken oppe i toppen hvor du enten kan vælge forsiden og se nogle af de fremhævede programmer valgt fra nutvs side eller du kan klikke på programmer og få en samlet alfabetisk oversigt over alt tv-indhold på nutv. Herinde er der også mulighed for at vælge de enkelte kanaler (kanal 4, kanal 5 og 6’eren) og se kun programmer fra disse kanaler. Indholdet er dog ikke forskelligt fra hvis du tager den samlede liste over alle programmer – men kan gøre det mere overskueligt hvis f.eks. i forvejen ved at det program du gerne vil se bliver sendt på kanal 4.

Når du skal til at afspille din første video så bemærk at du muligvis vil blive præsenteret for at installere Silverlight. Dette er noget afspilningssoftware fra Microsoft, som du sagtens kan installere og som er nødvendigt for at kunne se video gennem nutv.dk.

 

Kvaliteten af nutv.dk?

Nutv.dk beskriver at deres løsning automatisk tilpasser sig den højeste mulige hastighed du har behov for – hvilket også er korrekt (op til 3 mbit) – men den kommer aldrig op i eksempelvis HD / Blu-ray kvalitet. De skriver at ved 3mbit opnår man DVD-Kvalitet. Min eget visuelle indtryk af en DVD versus nutv – ville jeg foretrække dvd’en. Når det er sagt så er kvaliteten faktisk udemærket. Udsendelserne er på højde med hvad du kan forvente via dit almindelige tv-signal og du vil formentlig ikke opleve at den pauser som nogle Viaplay brugere oplever gennem viaplay.dk (dette er blevet bedre hos viaplay). Nedenfor ser du et skærmbillede fra KRIMI 5, for at du til dels selv kan vurdere kvaliteten.

Kvalitet af NuTV

Lyden er god – og afhænger naturligvis af den enhed du ser det fra. Har du kun de små højttalere på din bærbare pc vil helhedsindtrykket af lyden naturligvis være lidt flad – men outputtet hvis du sætter det til en forstærker, pc-højttalersæt eller nogle gode høretelefoner er helt fin.

I afspiller programmet kunne jeg god savne muligheden for at spole i udsendelserne via tastaturet – det kan dog lade sig gøre med musen og flytte markøren til et hvilket som helst tidspunkt i udsendelsen. Du kan se hvordan det ser ud nedenfor. Du kan til enhver tid komme ud af fuld skærm ved at klikke escape knappen på dit tastatur eller knappen i bunden næstlængst ude til højre.

Nutv videoafspiller

Hvad er kravene?

De fleste gængse pc og mac kan køre det – men ellers kan du gå i detaljer med de tekniske krav i nutvs forretningsbetingelser. Af væsentlige ting vil jeg nævne at det er en god íde at have minimum en 4mbit internetforbindelese – og en pc eller mac nyere end ca. 2003-2005. Vær opmærksom på at bruger du mobilt bredbånd har du muligvis en forbrugsgrænse, der kan blive relativt hurtigt brugt. Vi anbefaler derfor en af disse internetudbydere – hvor du ikke vil få problemer uanset hvor meget du bruger nutv. Det anbefales at bruge Google Chrome som internetbrowser uanset om det er på mac eller pc. Du kan bruge nutv både over trådløst net og kablet – som altid vil du være mest sikker og stabil ved at bruge en kablet forbindelse.

 

Tv-programmer på nutv:

Det giver ikke mening at liste alle de udsendelser der er på NUTV, da der er rigtig mange produktioner og det vil givetvis ændre sig efter denne artikel bliver udgivet. Nogle af de mest populære må være big brother 2012, de unge mødre, 4-stjerners middag, krimi 5, politijagt, QTV, wipeout og singleliv. Ofte går nutv helt tilbage til sæson 1 (f.eks. med de unge mødre) og der er derfor mulighed for at få set alle sæsoner på én gang. Jeg kan udelukkende finde danske produktioner – så er du på udkig efter din amerikanske favoritserie – så er det altså ikke her du skal finde den. Der er på nutv ikke mulighed for film. Nedenfor finder du det eksisterende udvalg på nutv.dk.

NUTV programoversigt

Nice to know:

Et nutv abonnement er personligt, og må maksimalt benyttes på 3 forskellige enheder. Nutv har endnu ikke en App til Android eller IOS (Iphone/Ipad) – og da det ikke er muligt at få silverlight plugin til disse enheder er det ikke muligt for dig (heller ikke gennem internetbrowseren) på disse enheder at se NUTV. Som stort set alle andre ”play”udbydere er det som udgangspunkt ikke muligt at benytte NUTV i udlandet – men kun med en dansk IP-adresse.

Konklusion:

NUTV leverer en simpel og let navigerbar platform hvor du får adgang til langt de fleste danske produktioner fra kanal 4, 5 og 6’eren. Det er genialt såfremt du ikke har adgang til disse kanaler eller du vil gense samtlige sæsoner af de unge mødre eller andre af de programmer der er på nutv. Billede kvalitet og lyd er flot og jeg har under test ikke oplevet udfald eller at skulle vente på videoen – det hele fungerer med det samme. Personligt kunne jeg godt have ønsket mig mere indhold, en applikation til mobile enheder, tastaturgenveje og andet end udelukkende danske produktioner. Om du vil ofre de 29 kr. i engangsabonnement for 24 timer eller 99 kr. for en måned er op til dig selv at vurdere.

Klik her for at komme direkte til nutv.dk

 

2comments

Kommenter artiklen!